The materials commonly used to package fresh meat are of petroleum origin and contribute significantly to environmental pollution. On the other hand, obtaining biodegradable materials faces many challenges, mainly inferior mechanical properties, but also reduced stability in the presence of meat, as shown in this research study. In the direct interaction between the whey and gelatin-based...
Scopul activității experimentale a fost bazat pe studiul influenței adaosului de pesmet asupra caracteristicilor fizico-chimice și senzoriale ale pâinii albe, realizându-se analize la 1 zi și 3 zile pe 4 tipuri de pâine cu conținuturi diferite de pesmet.
În urma analizelor de laborator efectuate pe pâini, s-a constat că adaosul de pesmet îmbunătățește volumul și timpul de dospire, scade...
În prezentarea propusă, intitulată “CERCETĂRI PRIVIND COMPOZIȚIA FIZICO-CHIMICĂ A DISTILATELOR DE CAISE OBȚINUTE ÎN REGIUNEA SATU MARE (SĂUCA)” sunt prezentate analizele efectuate pe 4 tipuri de pălincă de caise din același an, dar de la producători diferiți, incluzând și o mică parte teoretică despre modul de producere a distilatelor de caise.
Activitatea experimentală a avut ca scop studiul influenței adaosului de gumă xantan asupra caracteristicilor pâinii pe bază de faină de orez.
Au fost pregătite 4 tipuri de pâini, pâinea de control fără gumă xantan și pâinile cu conținuturi variabile de gumă xantan. Pâinile obținute au fost lăsate să se răcească la temperatura camerei și trimise la analiză. Analizele s-au făcut la o zi și la...
.
Antioxidanții de origine naturală sunt compuși chimici vegetali care au capacitatea de a inhiba oxidarea altor substanțe. În acest studiu s-a urmărit îmbunătățirea stabilității oxidative a uleiului de floarea soarelui prin adaosul de plante aromatice cu acțiune antioxidantă. În uleiul de floarea-soarelui au fost adăugate frunze uscate și măcinate de pătrunjel și mărar în proporție de 0,5 și...
Prunus spinosa L., commonly known as blackthorn, is rich in bioactive compounds such as flavonoids, anthocy-anins, phenolic acids, vitamins, minerals, and organic acids, displaying strong antioxidant and antibacterial properties. This investigation aims to assess bioactive compounds in fresh and lyophilized blackthorn fruits and analyze ethanolic extracts for phenolic content, antioxidant...
Acest studiu urmareste influenta pe care o are adaugarea unor coloranti naturali obtinuti din coji de ceapa rosie, galbena si bicarbonat de sodiu asupra calitatii pateului functional.
Pateurile mixte (obtinute din carne de pui si porc) au fost analizate din punct de vedere organoleptic si fizico-chimic in prima zi de obtinere, precum si la 3 si la 5 zile de la deschidere.
In urma analizelor,...
Bentonita asigura eliminarea impuritatilor din vinurile rosii. Vinurile tratate cu bentonita raman limpezi la frig si nu formeaza precipitate in butelii. Pentru un tratament eficace bentonita se asocieaza cu gelatina.
The main objective of this investigative endeavor is to thoroughly identify and analyze potential additives or contaminants within milk products originating from a widely recognized brands. Through meticulous scrutiny and rigorous testing methodologies, the goal is to ensure the milk products uphold stringent quality standards and comply with regulatory mandates. By pinpointing any...
Activitatea experimentală a avut ca scop studiul influenței adaosului de gumă xantan asupra caracteristicilor pâinii pe bază de faină de orez.
Au fost pregătite 4 tipuri de pâini, pâinea de control fără gumă xantan și pâinile cu conținuturi variabile de gumă xantan. Pâinile obținute au fost lăsate să se răcească la temperatura camerei și trimise la analiză. Analizele s-au făcut la o zi și la...