20–24 May 2024
Baia Mare, Technical University of Cluj-Napoca
Europe/Bucharest timezone

Studiul influenței adaosului de gumă xantan asupra pâinii pe bază de făină de orez

Not scheduled
15m
Aula (Baia Mare, Technical University of Cluj-Napoca)

Aula

Baia Mare, Technical University of Cluj-Napoca

Str. Dr. Victor BABEȘ 62A
Food chemistry and engineering Food chemistry and engineering

Speaker

Bianca Nicoleta Pașca

Description

Activitatea experimentală a avut ca scop studiul influenței adaosului de gumă xantan asupra caracteristicilor pâinii pe bază de faină de orez.
Au fost pregătite 4 tipuri de pâini, pâinea de control fără gumă xantan și pâinile cu conținuturi variabile de gumă xantan. Pâinile obținute au fost lăsate să se răcească la temperatura camerei și trimise la analiză. Analizele s-au făcut la o zi și la 3 zile de depozitare.
Folosirea gumei xantan la obținerea pâinii pe bază de făină de orez poate avea câteva beneficii în ceea ce privește îmbunătățirea unor caracteristici tehnologice și senzoriale ale pâinilor, dar nu conduce la creșterea valorilor nutritive ale acesteia.

Primary authors

Presentation materials

There are no materials yet.