20–24 May 2024
Baia Mare, Technical University of Cluj-Napoca
Europe/Bucharest timezone

Contribuția terpenelor în profilul de aromă ale sortimentelor de piper

20 May 2024, 16:45
15m
Aula (Baia Mare, Technical University of Cluj-Napoca)

Aula

Baia Mare, Technical University of Cluj-Napoca

Str. Dr. Victor BABEȘ 62A
Chemistry Chemistry

Speaker

Ms Iulia-Alexandra Codreanu

Description

Lucrarea urmărește prezentarea a cinci sortimente de piper (roz,roșu,negru,alb,verde).Clasele de piper conțin ca substante volatile aromatizante terpene(monoterpene și sesquiterpene).În lucrare sunt prezentate cei mai importanți compuși terpenici.Din punct de vedere ale metodelor de obținere,proprietăți fizico -chimice și utilizări aromatice.În lucrare se încearcă găsirea unor corelări între compuși terpenici și culoarea piperului.În finalul lucrări se trag concuzii și potențiale aplicați.

Primary author

Presentation materials

There are no materials yet.

Proceedings

Paper

Slides